Meteen naar de inhoud

Welke parfum blijft lang hangen?

Welke parfum blijft lang hangen?

Ben je op zoek naar een parfum die van ochtend tot avond bij je blijft? Dan vraag je je misschien af ‘welke parfum blijft lang hangen?’. In dit artikel brengen we verschillende parfums samen die bekend staan om hun aanhoudende aroma.

Welke factoren zorgen ervoor dat een parfum langer blijft hangen?

Er zijn verschillende factoren die bepalen of een geur lang blijft gangen. Dit heeft te maken met zowel de persoon zelf als de parfum. De afhankelijke factoren zijn:

  • De concentratie van de geurolie
  • Kwaliteit Ingrediënten en geurnoten
  • Huidtype
  • Toepassingswijze

Parfum met een hoge concentratie blijft in principe het langste hangen. Eau de Parfum heeft bijvoorbeeld een concentratie van 15 tot 20% en een Eau de Toilette heeft een concentratie 5 tot 15%. De kwaliteit van de ingrediënten als de geurnoten hebben invloed op de levensduur. De olie-inhoud en pH-waarde van je huid beïnvloeden hoe een parfum ruikt en hoelang het blijft hangen, omdat ze de interactie en stabiliteit van de geurmoleculen veranderen. Verder, is de toepassingswijze ook van invloed op de levensduur. Het is belangrijk dat je de geur spuit op warme plekken zoals de polsen of in de hals, hierdoor blijft de geur langer hangen.

Dames Parfums die lang blijven hangen

Dior Addict Eau de Parfum

De eerste geur in dit lijstje is de Dior Addict Eau de Parfum. Deze geur is gelanceerd in 2012 en staat voor de krachtige en verleidelijke vrouw. Deze oriëntaalse bloemengeur kent noten zoals Vanille, Tonkaboon en Oranjebloesem. Deze parfum blijft zo’n 7 tot 12 uur hangen en is ideaal voor een speciale gelegenheid. De Dior Addict is een parfum voor de zelfbewuste vrouw die haar aanwezigheid wilt bekrachtigen.

Dior Addict Eau de Parfum

Chanel No.5 Eau de Parfum

De tweede geur die lang blijft hangen is de Chanel No.5 Eau de Parfum. Deze geur is sinds 1986 een icoon in de wereld van parfums. Deze parfum is een van de populairste geuren uit de geschiedenis en staat voor de vrouw van tijdloze klasse. Noten zoals Jasmijn, Citroen en Bergamot geven de geur een heerlijke samenstelling. Voor de vrouw die klasse wilt uitstralen tijdens belangrijke momenten is dit de ideale geur.

Chanel No.5 Eau de Parfum

Mugler Alien Eau de Parfum

Thierry Mugler’s Alien Eau de Parfum, gelanceerd in 2005 is een welbekende en populaire parfum. Centraal staat de rijke essentie van Jasmijn, die het diepe en warme hart vormt van de Alien. De geur blijft wel 12 uur of meer hangen en is dus de hele dag waarneembaar. De geur is afgestemd op de koelere maanden zoals de herfst en de winter. De geur is wegens zijn mystieke en verleidelijke karakter geschikt voor speciale momenten.

Mugler alien eau parfum

Dior Miss Dior Eau de Parfum

Dior Miss Dior Eau de Parfum is gepresenteerd in 2017. Deze verfijnde geur straalt charme uit en staat voor de sensuele en elegante vrouw. De parfum is een fijne samensmelting van chypre en bloemige noten. Deze geur kan eigenlijk altijd gedragen worden, maar is zeker ook geschikt voor speciale momenten zoals een bruiloft. De geur blijft de hele dag hangen en hoef je dus alleen in de ochtend aan te brengen.

Dior Miss Dior Eau de Parfum

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Chanel Coco Mademoiselle is een tijdloze geur van het modehuis Chanel. De parfum kent noten als bergamot, jasmijn en vanille. Deze bloemige geur is geschikt voor zowel de warme als de koudere maanden. De geur blijft zeker 7 tot 12 uur hangen en is sterk waarneembaar. Voor de vrouw die een aanwezige geur zoekt die een boost geeft aan het zelf vertrouwen is de Chanel Coco Mademoiselle de ideale parfum.

chanel coco mademoisselle eau de parfum

Herenparfums die lang blijven hangen

Creed Aventus Eau de Parfum

De Creed Aventus is een echt begrip in de wereld van parfums. De geur dateert alweer uit 2010, maar behoort zeker nog tot de meest populaire geuren van dit moment. De Creed Aventus is een fijne geur die zeker lang blijft hangen. Deze houtachtige en fruitige parfum is echt voor de krachtige man. De geur symboliseert de sexy man die zelfvertrouwen uitstraalt. De geur is geschikt in elk seizoen en past goed bij speciale gelegenheden in de avond.

Tom Ford Tobacco Vanille

Tom Ford Tobacco Vanille is een parfum die klasse en elegantie uitstraalt. De geur is vooral geschikt voor de koudere maanden en is echt een geur met karakter. De geur blijft urenlang waarneembaar en is geschikt voor dagelijks gebruik en ook voor speciale gelegenheden. De geur is prijzig, maar daarvoor krijg je een luxe parfum die garant staat voor complimenten.

Tom ford tobacco vanille eau de parfum

Giorgio Armani Aqua di Gìo Profuomo Eau de Parfum

De derde geur van dit lijstje is de Giorgio Armani Aqua di Gìo Profuomo Eau de Parfum, gelanceerd in 2015. Deze frisse parfum is voor de verfijnde man die houdt van een frisse en spannende geur. De geur is zeker 7 tot 12 uur waarneembaar en daarom geschikt voor de hele dag. Deze geur is populair in de warme maanden en is dus echt geschikt voor de late zomeravonden. Deze aromatische geur is vooral geschikt voor de avontuurlijke man die goed wilt ruiken.

Acqua di Giò Profumo eau de parfum

Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum

Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum is een mannelijke geur die iedereen wel kent. De geur eigenlijk geschikt voor elk seizoen en voor dagelijks gebruik. Een echte allround parfum dus! De geur is zeker 7 tot 12 uur waarneembaar en is aanwezig, maar niet te sterk. De geur is ideaal voor de man met zelfvertrouwen en een geur wilt die altijd en overal fijn is.

Bleu de Chanel Eau de Parfum

Versace Eros Eau de Parfum

De Versace Eros Eau de Parfum is een sensuele mannelijke geur die het meest geschikt is voor de herfst en winter. De geur dateert uit 2020 en is de goedkoopste van dit lijstje. De geur opent met de frisse combinatie van munt, appel en citroen. De geur is zeker 7 tot 12 uur waarneembaar en kan daarom de hele dag worden gedragen. De verleidelijke geur komt goed tot zijn recht bij iedere gelegenheid.

Versace Eros eau de parfum

Conclusie

We hebben zowel vijf parfums voor heren als vrouwen besproken, die allemaal lang blijven hangen. Voor welke geur jij uiteindelijk gaat is het belangrijk dat je de geur bij jezelf vindt passen. Probeer geuren uit en test ze, voordat je een definitieve beslissing maakt. Hoewel alle besproken parfums dus uitblinken in duurzaamheid, blijft de ultieme selectie van een geur altijd een persoonlijke beslissing.

Share the Post:

Gerelateerde Artikelen